Țarul Putin, discursul care dă fiori de gheață Planetei. "E o amenințare serioasă pentru noi"

Vladimir Putin, discurs în Duma rusească - ora 13.00
Vladimir Putin, discurs în Duma rusească - ora 13.00

Vladimir Putin a reluat miercuri, în discursul anual adresat Parlamentului de la Moscova, amenințările la adresa sistemelor balistice americane din Europa. Liderul de la Kremlin a făcut noi referiri amenințătoare la rachetele amplasate de americani în Europa, care au dus la denunțarea Tratatului nuclear cu SUA.



Președintele Rusiei a atras atenția, în discursul din Duma, asupra posibilei desfășurări a rachetelor americane în Europa. Vladimir Putin a avertizat că, dacă Washingtonul își va folosi rachetele cu rază medie și de rază scurtă de acțiune în Europa, va "complica dramatic situația internațională în materie de securitate" și va crea provocări serioase Rusiei.

Vladimir Putin a reamintit că unele rachete americane au un timp de zbor până la Moscova de doar aproximativ 10-12 minute. "Aceasta este o amenințare foarte gravă pentru noi. În acest caz, vom fi forțați - vreau să subliniez acest lucru - să fiu forțat să iau decizii concrete și rapide", a subliniat Vladimir Putin.

SUA au încălcat Tratatul INF desfăşurând sistemul AEGIS Ashore în Europa, care ar putea lansa rachete Tomahawk, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin, atenţionând că, dacă Washingtonul va face aceasta, va urma o escaladare a situaţiei, iar Rusia va răspunde prin măsuri simetrice.

"Desfăşurarea în Europa a sistemului AEGIS Ashore de către SUA contravine Tratatului INF", a subliniat Putin, dând citire prevederilor tratatului. Liderul rus a criticat SUA pentru că "nu au acţionat cinstit" şi nu au motivat corect decizia lor de retragere din Tratatul INF.

Vladimir Putin a criticat în termeni duri şi "sateliţii" SUA, "care le ţin isonul" şi a subliniat, în acest context, că Rusia va fi mereu un stat suveran. "Unele ţări pot să nu fie suverane, dar nu Rusia. Asta-i o axiomă", a spus el.

Vladimir Putin a dat asigurări că Rusia nu doreşte o escaladare a tensiunilor, dar că va replica la desfăşurarea sistemului AEGIS Ashore, care poate lansa rachete Tomahawk ce pot atinge teritoriul rus în numai 10 minute. "Lăsaţi iluziile, răspunsul din partea Rusiei va fi eficient", a atenţionat Putin, enumerând testele de arme noi care au loc în prezent cu succes în Rusia, printre care şi racheta hipersonică Zircon, ce va fi montată pe nave şi submarine.

Liderul rus a calificat drept neprietenoasă politica SUA la adresa Rusiei, Washingtonul "introducând sancţiuni ilegale, ce demontează normele de drept internaţional".

Nu mai este timp de pierdut în ceea ce privește dezvoltarea strategica a țării, a declarat președintele rus Vladimir Putin în mesajul său adresat Adunării Federale.

„Sarcinile noastre sunt pe termen lung, dar este necesar să lucrăm astăzi la obiectivele strategice. Timp este puțin, am spus acest lucru de mai multe ori și știți perfect - nu mai este timp de pierdut pentru coordonare și încercări de implementare. Noi am trecut de această perioadă deja", a declarat Vladimir Putin.

Potrivit lui Vladimir Putin, sarcinile și instrumentele pentru realizare au fost deja create, informează agenția Sputnik.

În timpul discursului său de anul trecut, Vladimir Putin a anunţat că industria militară rusă a dezvoltat armament nou, inclusiv o rachetă balistică intercontinentală despre care a spus că nu poate fi detectată de sistemele defensive străine.

Vladimir Putin, care în momentul intervenţiei sale din 2018 candida pentru un al patrulea mandat prezidenţial, a ținut un discurs-record de două ore.

Se aşteaptă ca anul acesta Vladimir Putin să ofere garanţii populaţiei, care timp de câţiva ani a îndurat greutăţi economice provocate de preţurile relativ scăzute la mărfurile ruseşti şi de sancţiunile reciproce cu puterile occidentale, inclusiv Uniunea Europeană.

Mai mult de 700 de jurnalişti au fost acreditaţi la eveniment, potrivit mass-media de stat din Federaţia Rusă.

Potrivit Sputnik, printre temele abordate de Putin în discursul din acest an se află sancțiunile impuse Rusiei, stadiul de înarmare a Armatei Rusiei, precum și retragerea din Tratatul INF.



Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Tarul isi extermina mujicii ..,
20 Feb 14:06
federatia se transforma, in timp ce mujicii traiesc la extreme, minoritarii religiosi si etnici cresc in procentaje usor ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?