Criză în Republica Moldova: Președintele a respins candidaturile noilor miniștri

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon

Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova, a respins propunerile noilor miniştri înaintate de către Partidul Democrat, argumentând că majoritatea persoanelor propuse au dat dovadă de inconsecvenţă, lipsă de profesionalism şi oportunism, relatează Unimedia.info, citată de Mediafax.Preşedintele Republicii Moldova susţine că marea parte a candidaţilor propuşi de către Partidul Democrat ”au demonstrat inconsecvenţă, lipsă de profesionalism şi oportunism regretabil în funcţiile şi activităţile desfăşurate anterior”.

În plus, Dodon a precizat că unii dintre candidaţi ”au fost personal implicaţi în frauda bancară participând la luarea deciziilor care au dus la devalizarea sistemului bancar din Republica Moldova”.

”Aşa-numita reformă de cadre iniţiată de Guvern vine după anunţul făcut de un preşedinte de partid şi nu de către prim-ministru, care ar trebui, în virtutea propriei percepţii a lucrurilor, să iniţieze remanieri guvernamentale întru asigurarea îndeplinirii programului de activitate”, a adăugat Dodon.

Şapte dintre cei 13 membri ai Guvernului Republicii Moldova vor fi înlocuiţi din funcţii, conform unei decizii adoptate marţi de către Biroul Politic al Partidului Democrat. Drept reacţie, Dodon a a semnat demiterile actualilor miniştri, însă nu semnează decretele de numire a miniştrilor propuşi de către Partidul Democrat.

În luna octombrie a anului curent, Curtea Constituţională din Republica Moldova a decis suspendarea temporară din funcţie a preşedintelui Igor Dodon, după ce acesta a refuzat în mod repetat să semneze decretul de numire în funcţie a ministrului Apărării.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?