Frână pentru mașinile rulate. Se pregătește o nouă taxă auto

Mașini second hand
Mașini second hand

În 2017, la fiecare maşină nouă s-au înmatriculat cinci maşini vechi, dar asta este pe cale să se schimbe. Pentru anul viitor, autorităţile pregătesc o nouă taxă, care i-ar putea determina pe şoferi să se gândească de două ori înainte să cumpere o maşină la mâna a doua, potrivit Realitatea TV. 2018 ar putea aduce o schimbare din temelii a piaţei auto. Statul va scoate mai mulţi bani din buzunarul celor care au cumpărat maşini la mâna a doua. Şi nu sunt deloc puţini. 

De la începutul anului au fost înmatriculate mai puţin de o sută de mii de autoturisme noi şi aproape 500 de mii de autoturisme vechi. Pentru cele din urmă proprietarii vor avea de plătit cei mai mulţi bani.

Noua taxa auto, pregătită de autorităţi, va fi calculată în funcţie de norma de poluare a maşinii. Potrivit informaţiilor Asociaţiei Service-urilor Auto, taxa va pleca de la 40 de euro pe an în cazul autoturismelor cu motor Euro 6 şi va ajunge la 200 de euro pentru maşinile non-euro.

Milioane de şoferi vor simţi din plin reintroducerea taxei.Trei sferturi dintre maşinile care circulă pe străzile din România au peste zece ani vechime. Mai mult, din cele aproape 5,5 milioane de autoturisme, mai bine de un milion au peste 20 de ani. 

Ponderea mare a rablelor nu înseamnă doar mai multă poluare, ci şi mai multe accidente. Comisia Europeană arată că numai în Bulgaria sunt mai multe victime în trafic decât în România.  Pe străzile de la noi îşi pierd viaţa 97 de oameni dintr-un milion adică de 3-4 ori mai mulţi decât în Marea Britanie. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Angel
27 Dec 11:48
Ce trebuie sa stie idiotul care da aceasta lege:
-nu masinile fac accident ci omul care conduce
-comparatia cu Bulgaria mi se pare absolut nejustificata la ce infrastructura de drumuri au...si acolo mai este o buba...cu 10-20£ ai verificare tehnica...
Pot sa o fac one line de aici de unde stau eu.
-Alta comparatie stupida cu UK.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?