Sancțiune extremă pentru șoferii care folosesc telefonul la volan

Şoferii ar putea rămâne fără permis dacă folosesc telefonul mobil la volan şi, în acelaşi timp, încalcă o altă regulă de circulaţie. Aşa prevede un proiect de lege lansat în dezbatere publică de Ministerul de Interne, în încercarea de a reduce numărul de accidente produse de cei care vorbesc la telefon în timp ce conduc.

"Pentru simpla ţinere a acestui telefon legea urmează a prevede o nouă sancţiune între 9 şi 20 de puncte de amendă, precum şi 6 puncte de penalizare. În situaţia în care conducătorul de autovehicul săvârşeşte această abatere, iar concomitent cu aceasta încalcă o altă regulă privind circulaţia vehiculelor, se va aplica sancţiunea contravenţională complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 30 de zile", a declarat comisarul şef, Cristian Andrieş pentru RRA.

În prezent, amenda minimă pentru folosirea telefonului mobil la volan fără dispozitiv "mâini libere" este de 145 de lei şi 2 puncte penalizare.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?