Rusia anunță NATO că e pregătită de război în Europa. Atac la România

Amenințarea lui PUTIN
Amenințarea lui PUTIN

Administraţia Vladimir Putin a avertizat, miercuri, că efectivele ruse din Crimeea pot respinge orice atac inamic, denunţând suplimentarea capacităţilor militare NATO în România, Polonia, Bulgaria şi ţările baltice."În Peninsula Crimeea a fost creată o combinaţie unică de forţe militare, iar această forţă este consolidată în mod constant. Sistemul avansat de arme ultramoderne nu va lăsa nicio şansă unui potenţial inamic care ar îndrăzni să atace acest teritoriu autohton rus", a declarat Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării, cu ocazia primei reuniuni pentru apărare desfăşurată în Sevastopol.

"Această regiune a avut mereu o importanţă uriaşă pentru Rusia. (...) Crimeea continuă să joace un rol de cea mai mare importanţă în menţinerea securităţii militare a Rusiei", a subliniat Serghei Şoigu, citat de agenţia Tass.

Rusia a anexat în 2014 regiunea ucraineană Crimeea, decizia fiind condamnată dur de Statele Unite şi de Uniunea Europeană.

Ministrul rus al Apărării a dat asigurări că Rusia nu mobilizează efective militare pe linia de contact cu statele membre NATO. "Vreau să menţionez că nu mobilizăm trupe pe linia de contact cu state membre NATO, nici măcar în regiunea baltică", a subliniat el.

Însă Serghei Şoigu a observat că Alianţa Nord-Atlantică a suplimentat capacităţile ofensive în apropierea frontierelor Rusiei, potrivit Mediafax.

"Pe fondul isteriei statelor baltice şi Poloniei privind o presupusă agresiune rusă care s-ar pregăti împotriva lor, forţa contingentelor NATO din regiunea baltică, din Polonia, România şi Bulgaria a fost suplimentată de la 2.000 la 15.000 de militari începând din 2015", a amintit Serghei Şoigu.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?